вівторок, 16 листопада 2010 р.

Як ми у Євроклуб ходили

У нашій школі діє шкільний Європейський клуб "Європлюс". Опікун цього клубу  наш класний керівник Шаманська Руслана Миколаївна. Вона запросила нас на засідання клубу у пятницю 12 листопада до свого кабінета англійської мови.
Тема заняття була- Гендерні стереотипи- Що означає бути дівчинкою та хлопчиком!!!
Після вступного слова Руслани Миколаївни, ми познайомилися з усіма присутніми, нам слід було назвати своє імя та продовжити речення: "А у мене у сімї головний ... (тато або мама), оскільки ... він\вона ....."
Виявляється, що у сімях дівчаток більше керує мама, і навпаки у хлопчиків- тато. Тож і хлопці впевнені, що у своїх майбутніх сімях, вони будуть заробляти гроші на життя, а їх дружини - куховарити, прати, прибирати, ростити дітей. Цікавим завданням для нас була - робота в групах, коли ми, читаючи твердження про характери хлопчиків та дівчаток, погоджувалися або не погоджувалися з написаним. А вчитель потім читала, як це насправді з точки зору психології та медицини. 
Логічним продовженням був перегляд фільму про роль чоловіків та жінок у сучасному суспільстві. Після перегляду частини фільму, ми у двох групах хлопчиків та дівчаток складали портрет ідеального хлопця та ідеальної дівчини. 
Наприкінці заняття грали в гру "У майбутньому, коли у мене буде сімя - ми будемо.... ".Хтось мріям про життя за кордоном, у великому будинку з басейном та прислугою, щоб дружина не втомлювалася. А хтось говорив про про велику родину з багатьма дітьми.  Весело було, коли всі разом говорили "Оце - класно!"
Одже - класно ми провели вечір у пятницю!!!
   

Немає коментарів:

Дописати коментар