суботу, 12 лютого 2011 р.

Снiданок - необхiдна умова здоров'я пiдлiткiв

Снiданок - необхiдна умова здоров'я пiдлiткiв
Дослідження Університету Міннесоти (Unіversіty of Mіnnesota School of Publіc Health Project Eatіng Among Teens, США) дозволило підтвердити стару істину про корисність сніданку. Підлітки, які регулярно їдять вранці, звичайно більш здорові й більш фізично активні, у порівнянні з однолітками, які сніданками зневажають.

У рамках дослідження, вчені відслідковували звички й стан здоров'я більше 2,2 тис. підлітків. Як виявилося, любов до сніданку може вважатися ознакою здорового способу життя.

Тінейджери, які снідають, їдять більш здорові продукти, частіше займаються спортом і рідше товстіють.

У США за останні два десятиліття кількість дітей, що страждають на ожиріння, зросла удвічі, а підлітків - майже утричі. 57% юних дівчат і 33% юнаків не стежать за своїм харчуванням.
12-24% з них регулярно відмовляються від ранкового прийому їжі, причому з віком частка молодих людей, що відмовляються від сніданку, збільшується.


Автори дослідження стверджують, що ідея відмови від сніданку заради скорочення кількості споживаних калорій - небезпечна. Сніданок дозволяє уникати сильного голоду в обід, а також допомагає не наїдатися на ніч.

Немає коментарів:

Дописати коментар